Termékekről

Vegetáriánusok is használhatják az Oriflame termékeit?

Az Oriflame Cosmetics stratégiája, hogy készítményeihez nem használ fel halott állatok testéből kinyert összetevőket. 
Valamennyi készítményünket használhatják a vegetáriánusok.
Az Oriflame Ecobeauty-sorozat megkapta a Vegán Társaság (Vegan Society) védjegyét.
A Wellness étrend-kiegészítő készítményeinkben halolajat és halzselatint használunk. Az Eper/vanília/csokoládé ízesítésű italpor természetes tojás-, borsó- és tejsavófehérje kombinációját tartalmazza.

 

Fogyaszthatóak a levesporok terhesség vagy szoptatás alatt?

Igen, mindkét esetben biztonságosan fogyaszhatóak, akár egy főétkezés részeként, akár egészséges „nassolnivalóként.” Konzultáljon orvosával abban az esetben, ha a levest testsúlyszabályozás céljából szeretné fogyasztani a terhesség vagy szoptatás alatt.

 

Cukorbetegek fogyaszthatják a leveseket?

Igen, fogyaszthatják. Egy adag leves GI-e  (glikémiás index) 50, ami alacsonynak számít. Egy adag szénhidráttartalma 10-12 g, amelyből  4-6  g  egyszerű szénhidrát. Ha ön gyógyszert szed, vagy inzulint használ ezt az értéket  bele kell számítani a napi szénhidrát bevitelbe. Ebben az esetben konzultájon orvosával.

GYERMEKEK FOGYASZTHATJÁK A WELLNESS CSOMAG TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐT?

A Wellness csomag felnőttek számára készült. Egy 12 évnél idősebb ember napi vitamin és ásványi anyag szükségletét tartalmazza. Fogyasztása 12 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.

VÁRANDÓS KISMAMA IS FOGYASZTHATJA A WELLNESS CSOMAG TARTALMÁT?

A születési rendellenességek elkerülése érdekében a legtöbb kismamának javasolt a vitaminpótlás, főként a folsav szedése, terhesség előtt illetve alatt. Táplálék-kiegészítők tesztelésébe még sohasem vontak be várandós nőket. A Wellness csomag tartalmazza a svéd antioxidánst, amelyet szintén nem teszteltek várandós illetve szoptatós kismamákon. Bár ez egy természetes antioxidáns, amely megtalálható a lazacban illetve más tengeri élőlényben, mégis azt javasoljuk, hogy szedése előtt kérje kis orvosa véleményét!

 

Melyek az elsődleges hatásai a WellnessKids étrend-kiegészítőknek?

Az Omega 3 zsírsavak az agy- és a szem működésére, fejlődésére és a tanulási- és koncentrációs képességek javítására  hatnak. A Vitamin és ásványi anyag rágótabletta az izmok, a fogak, a csontok, az immunrendszer erősítéséhez, az idegrendszer és anyagcsere működéséhez, a szervezet optimális egyensúlyához járulnak hozzá.
 

DIABÉTESZES BETEGEK IS SZEDHETIK A SVÉD ANTIOXIDÁNST?

Igen szedhetik - lehetséges, hogy állapotuk pozitív irányba változik. A cukorbetegségben szenvedők vérében rendellenesen magas a glükóz (cukor) szint. Minden cukor- és keményítőtartalmú étel glükózzá bomlik le az emésztés során. A vércukorszintet a hasnyálmirigy béta-sejtjei által termelt inzulin szabályozza. Amikor a vér glükóztartalma megemelkedik (például étkezést követően), az inzulinnak az a feladata, hogy normalizálja a glükózszintet. A diabéteszes betegeknél azonban nem normalizálódik a megemelkedett vércukorszint. A tanulmányok azt bizonyítják, hogy a magas vércukorszint által előidézett, reaktív oxigénfajták (ROS) hozzájárulnak a cukorbetegség súlyosbodásához és a szövődmények kialakulásához: vakság, vesekárosodás, amputációk. Klinikai kísérletek igazolták, hogy az astaxanthin azáltal csökkenti a betegség előrehaladását, hogy visszafogja a glükóz mérgező hatását és a vese esetleges károsodását.

VÁRANDÓS ILLETVE SZOPTATÓS KISMAMA IS FOGYASZTHATJA A SVÉD ANTIOXIDÁNST?

Várandós illetve szoptatós kismamák esetében bármiféle étrend-kiegészítő fogyasztása előtt-, ez vonatkozik az axtaxanthin-ra is-, ajánlott az orvosi véleményének kikérése. Várandós illetve szoptatós kismamák bevonásával nem készültek klinikai tanulmányok.

GYERMEKEK FOGYASZTHATNAK SVÉD ANTIOXIDÁNST?

12 éven aluli gyermekek számára nem ajánlott étrend-kiegészítők fogyasztása, ez vonatkozik az axtaxanthin-ra is. Gyermekek bevonásával nem készültek klinikai tanulmányok.

Étel érzékenységem/allergiám van. Fogyaszthatom a levesporokból készült leveseket?

Abban az esetben, ha valamelyik összetevőre érzékeny vagy allergiás, akkor nem! A levesek mentesek a tejfehérjétől, a tojástól, gluténtól, laktóztól. Viszont érdemes megjegyezni, hogy szóját tartalmaznak.

SZEDHETEM A MULTIVITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK TABLETTÁT AKKOR, HA A PAJZSMIRIGYEM ALUL - VAGY TÚLMŰKÖDIK?

Igen. A tabletta jódtartalma mindössze a hiánytünetek megelőzését célzó, napi javasolt mennyiséget tartalmazza, (150 mikrogramm), míg például az átlagos japán fogyasztás (az algában gazdag étrendnek köszönhetően) naponta több milligramm. Sok orvos és táplálkozási szakember vitatja, hogy mindenkinek szüksége van-e jódpótlásra. Ők az egyéb halogének (fluor a fogkrémekben és a szájvizekben, klór a kommunális vízben, a sütéshez használt, valamint a bútorokból, szőnyegekből kiváló bróm) napi szintű, nagy mennyiségben történő bevitelére hivatkoznak. A többi halogén verseng ugyan a jóddal, hogy a pajzsmirigy felvegye őket, de azok biológiailag nem aktívak. Így bár a vizsgálatok normál pajzsmirigyhormon-szintet mutatnak, tényleges jódhiány is lehet a diagnózis. Ha Ön pajzsmirigykezelés alatt áll, konzultáljon az orvosával, mielőtt elkezdené szedni az étrend-kiegészítőt, mivel a használatának indokoltsága egyénenként eltérő lehet.

Helyettesíthetek egy főétkezést egy adag levesporból készült levessel?

Nem. A levesnek mindössze 100 kalória tápértéke van, ezért egy teljes étkezést nem helyettesít. Amennyiben ön fogyókúrázik, fogyassza előételként majd salátát, esetleg zöldséget ajánlunk második fogásként. Súlymegtartásnál szintén előételként ajánljuk. Ebben az esetben figyeljen arra, hogy a második fogás is egészséges, alacsony karóritartalmú ételekből álljon.

Adható rendszeresen az étrend-kiegészítő vagy időnként szünetet kell tartani?

Nem kell szünetet tartani, hiszen az igény is folyamatos.

Magas a vérnyomásom. Fogyaszthatom a leveseket?

A levesek tartalmaznak sót, ezért a sómentes diétán levőknek nem ajánljuk. Ha azonban önnek ez nincs előírva, ön  biztonságosan fogyaszthatja a leveseket.

Mi a javasolt napi bevitel Omega 3-zsírsavakból, és mennyi található ebből a Wellness-csomagban lévő, két kapszulában?

Az Omega-3 esetében több ajánlás is létezik a felnőttek számára. Ezek közül néhány tartalmazza az összes Omega 3-zsírsavat (ALA, EPA és DHA), másokban csupán a halakból kivont, a szívvédő tulajdonságairól ismert, hosszú szénláncú zsírsavak találhatók, az EPA és a DHA. Az USDA (az USA mezőgazdasági minisztériuma) által javasolt bevitel 1,1 gramm / nap nők és 1,6 gramm / nap férfiak * esetében, az ajánlás nem tér ki részletesen az ALA-, EPA- és DHA-zsírsavak mennyiségére. A svéd táplálkozási ajánlások hasonlóképpen nem részletesek, ezek szerint naponta 2-3 gramm Omega 3 bevitele javallott.

Számos ország (Kanada, Svédország, Egyesült Királyság, Ausztrália és Japán) tett táplálkozási ajánlásokat az EPA-ra és a DHA-ra vonatkozóan, amelyek szerint 0,3–0,5 gramm az ideális napi bevitel. (American Heart Association, 2002). Az EU (EFSA, 2009) álláspontja szerint 0,25 g EPA és DHA (hosszú láncú zsírsav) a szükséges napi mennyiség. Az Oriflame két darab Omega 3 kapszulájában összesen 274 mg EPA és DHA Omega 3 található.
* Amerikai Tudományos Akadémia, Orvostudományi Intézet, Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Testület
DRI-táblázat szénhidrátra, rostra, zsírra, zsírsavakra és fehérjékre vonatkoztatva

A levesporok csak természetes összetevőket tartalmaznak, így nincs akadálya fogyasztásuknak. Azt javasoljuk, ha önnek valamilyen speciális étrendet kell követnie, mindenképpen beszélje meg orvosával a leves fogyasztását.

A gyermekem beteg, amelyre gyógyszert szed. Adhatom neki a készítményeket?

Igen, ebben az esetben is adhatóak, de tanácsos megbeszélni fogyasztásukat a gyermek orvosával.

Hány éves kortól ajánlott a levesek fogyasztása?

Akár már 3 éves kortól javasoljuk.  Gyerekeknek egy adag leves elkészítésénél azonban kevesebb levespor felhasználását ajánljuk.

Hosszú időn keresztül, naponta szedheti a Wellness-csomagot, olyan hosszú időn át, ameddig csak szeretné. A készítmények nem tartalmaznak semmilyen olyan anyagot, ami indokolttá tenné a használat szüneteltetését. Kizárólag az optimális mikrotápanyag-bevitelt jelentő, alapvető elemek találhatók meg bennük.

  • Biztonságos gyerekeknek étrend-kiegészítőket fogyasztani?

    Igen, sőt nem csak biztonságos, de javasolt is. A WellnessKids készítmények azokat  az összetevőket tartalmazzák,
    amelyeket a gyerekek napi szinten igényelnek, de az étkezéssel nem viszik be azt a szervezetükbe. A készítmények a World Health Organization (WHO) gyerekeknek ajánlott összetevőit tartalmazzák.

  • Miért kell mindennap bevennem a Wellness-csomagban található készítményeket?

    A Wellness-csomag készítményei az emberi szervezet optimális működéséhez nélkülözhetetlen, valamennyi mikrotápanyagot tartalmazzák (vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és zsírsavak).  A tudósok egyetértenek abban, hogy az a fajta diéta, amely biztosítja az jó egészséget és a hosszú élettartamot, nem más, mint az ún. CRON (Caloric Restriction with Optimal Nutrition = a kalóriabevitel korlátozása optimális mértékű tápanyagbevitel mellett). A legtöbb ember naponta több kalóriát fogyaszt, mint amennyire a szervezetnek valójában szüksége lenne. Ráadásul ezt a többletkalóriát sajnálatos módon nem az optimális táplálkozást jelentő, természetes, már megfelelően érett, nyers zöldségekből és gyümölcsökből nyerjük, hanem úgynevezett „üres kalóriákkal” terheljük a szervezetünket, amelyek túlnyomó része feldolgozott élelmiszer (kenyér, tészta, rizs, különböző édességek stb.). Ezért elengedhetetlen a mikrotápanyagok naponta történő pótlása. Ez biztosítja a szervezet számára a helytelen táplálkozás miatt fellépő hiányok pótlását, vagyis optimális mennyiségben bejuttatja a szervezetbe a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakat.

  • Már szed a gyermekem egy vitamint. Adhatom mellé az Oriflame gyermek termékeit is?

    Nem.  Nincs szükség kétféle vitaminra. Egyes esetekben, pl. a zsírban oldódó vitaminoknál (A,D,E,K) felmerülhetne a túladagolás veszélye. Az Oriflame fejlesztői a hatóagyagok mennyiségét úgy állították össze, hogy egy tabletta összetevői kielégítsék a gyermekek napi vitamin- és ásványi anyag szükségletét.

  • Az astaxanthin (kiejtése: asta-xan-thin) egy vörös festékanyag, amely a karotinoidok családjába tartozik. A karotinoid egy színanyag, amely természetes formájában a növényekben, algákban, gombafélékben, élesztőben, lazacban, pisztrángban, rákokban, stb. található meg.  A növények és algák életében két fontos szerepet is betöltenek: az elnyelt fényenergiát felhasználják a fotoszintézis során, valamint megvédik a klorofilt a fény okozta károsodástól. Az emberi szervezetre is lényeges hatást gyakorolnak, hiszen az étkezések alkalmával elfogyasztott karotinoidok, felhalmozódnak a bőrünkben, ahol fényvédő hatást gyakorolnak.

    A tanulmányok azt mutatják, hogy az astaxanthin egy nagyon erős, hatékony antioxidáns. Az E vitaminnál 100-szor erősebb szabadgyökfogó tulajdonsággal rendelkezik.

    A szabad gyökök, instabil atomok, páratlan elektronokkal, amelyek „elrabolják" más atomok elektronjait. Amikor a szabad gyökök stabil molekulákat támadnak meg és elektronokat el rabolnak tőlük, maga a stabil molekula is szabad gyökökké válik, ezzel elindul képződésük láncreakciója. Számos tudós azt vallja, hogy az öregedési folyamatok elindulásának hátterében a szabad gyökök kialakulásának szabályozatlan láncreakciója áll.  Az astaxanthin egyedi molekuláris szerkezetének köszönhetően nagyon erős antioxidáns.

  • Az astaxanthin egy zsírban oldódó antioxidáns, amely megvédi a test szerveinek sejtmembránjait az oxidáció okozta károsodásoktól. Különösen a szem, az agy és a központi idegrendszer számára jótékony hatású. Enyhíti a káros oxidáció hatását, és védelmet nyújt a szem-és érrendszeri betegségekkel szemben, mint például a zöld hályog és Alzheimer kór. Az astaxanthin a test más szöveteire is bizonyítottan pozitív hatást gyakorol. Növeli az izomerőt, segíti az izmok regenerálódását testedzés után. Bizonyítottan csökkenti a bőrben az UV sugárzás bőröregedést fokozó hatását és gyulladáscsökkentő  tulajdonságú.  Az astaxanthin kedvező hatással van a gyomorhurut és a reflux tüneteire. Végül, de nem utolsó sorban, az astaxantin csökkenti a szív - és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

  • Működési mechanizmusának köszönhetően az astaxanthin kiemelkedően fontos szerepet tölt be az emberi szervezetben. Megvédi sejtjeinket az idő előtti öregedéstől, meggátolja a sejtek roncsolódását és a korai sejthalált. Számos jótékony hatását tartják még számon:

    •  - támogatja a sejtek egészségét,
    •  - segíti az izmok fejlődését, javítja a teljesítményt és az állóképességet,
    •  - javítja a látást,
    •  - védi az érrendszert.
  • MIÉRT ERŐSEBB 100-SZOR AZ ASTAXANTHIN AZ E-VITAMINNÁL?

  • Általában két antioxidáns (például a C és az E vitamin) közösen lépnek fel a szabad gyökökkel szemben, mivel egy elektron leadása stabilizálja a szabad gyököket, viszont instabillá teszi az antioxidánst (vitamint). Összehasonlítva a többi antioxidánssal, az astaxanthinnak további két oxigénmolekula-csoportja van, amely lehetőséget ad a szabad gyökök semlegesítésére, anélkül, hogy instabillá válna. Megkülönböztető kémiai szerkezeténél fogva az astaxanthin a karotinoidok, xantofillként ismert, egyedi osztályába tartozik, amely nagyon erős antioxidáns tulajdonsággal bír.

  • Ha krónikus betegségben szenved, vagy ha receptre felírt gyógyszereket szed, minden esetben konzultáljon az orvosával, mielőtt elkezdi szedni a táplálék-kiegészítőket. A cukorbetegség egy olyan állapot, ami a vér rendellenesen magas glükóz (cukor) szintjét jelenti. Minden cukor- és keményítőtartalmú étel glükózzá bomlik le az emésztés során. A szervezetünk a glükózból energiát állít elő. Normális esetben az inzulin szabályozza a vércukorszintet. Ez egy olyan hormon, amelyet a hasnyálmirigy béta-sejtjei termelnek.  Amikor a vér glükóztartalma megemelkedik (például étkezést követően), az inzulinnak az a feladata, hogy normalizálja a glükózszintet. A diabéteszes betegeknél azonban nem rendeződik a megemelkedett vércukorszint.  Ez okozza a vér abnormálisan magas glükózértékét (hyperglicaemia). A tanulmányok azt bizonyítják, hogy a hyperglicaemia által előidézett, reaktív oxigénfajták (ROS) hozzájárulnak a cukorbetegség súlyosbodásához és a szövődmények kialakulásához: vakság, vesekárosodás, amputációk. A hasnyálmirigy sejtjei kifejezetten érzékenyek a reaktív oxigénfajtákkal szemben. Az astaxanthin megvédi a hasnyálmirigy sejtjeit az oxidatív károsodásoktól. Klinikai kísérletek igazolták, hogy az astaxanthin azáltal csökkenti a betegség előrehaladását, hogy visszafogja a glükóz mérgező hatását és a vese károsodását.

  • Az astaxanthin fontos szerepet játszik bőrünk szépségének és egészségének megtartásában, védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól és késlelteti az öregedést.

    A bőr testünk legnagyobb szerve, amely elsődlegesen érintkezik a külső környezettel. Egy olyan védőpajzs tehát, amely megóv bennünket a külvilág károsító hatásaitól: az UV-sugárzástól, az időjárástól, a szennyeződésektől stb.. Ezért a mindennapos, alapvető bőrápoláson kívül az is nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst juttassunk a szervezetünkbe.

    Sajnálatos módon az emberek többségének táplálkozásából hiányoznak a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű magvak és a hüvelyes-, napi ajánlott mennyiség 0,5 - 1,0 kg -, ezért szükség van a vitaminok és ásványi anyagok pótlására.

    Az astaxanthin védi a bőrt, és azzal segíti annak regenerálódását, hogy semlegesíti a bőrsejteket roncsoló szabad gyököket. Tanulmányok kimutatták, hogy az astaxanthin segíti a bőr vízháztartásának helyreállítását, növeli annak hidratáltságát és rugalmasságát, valamint csökkenti a ráncok kialakulását.

  • Igen, segíthet. Tanulmányok bizonyítják, hogy az astaxanthin javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncokat és hidratál. A ráncok a bőr felszínén megjelenő mélyedések, redők, amelyek kialakulását-, a genetikai adottságok mellett -, fokozzák: az UV-sugárzás, a légszennyezettség, a dohányzás, a helytelen táplálkozás, vérkeringési probléma, a stressz stb.

    A bőrt érő UV-sugárzás két különböző típusú hullámból áll: UVA és UVB.

    Az UVB-sugarak rövidebb hullámhosszúak, mint az UVA-sugarak. Elsődlegesen a bőr felszínt károsítják, a leégésért felelősek. Az UVA-sugarak a bőr mélyebb rétegeibe is képesek behatolni. Bár tartós barnaságot okoznak, közben károsítják a bőr irharétegének kollagénrostjait, így gyorsítják a ráncok kialakulását. Az astaxanthin azáltal segíti a kollagén újratermelődését, hogy semlegesíti az UV-sugarak hatására keletkező szabad gyököket.

  • A szabad gyökök páratlan elektronokat tartalmazó, instabil és igen reaktív molekulák. Nemcsak a mindennapos, kedvezőtlen hatások (például UV-sugárzás, dohányzás, helytelen táplálkozás) miatt képződnek a szervezetünkben, de a test normális működése (például légzés, energiatermelés, edzés, emésztés) közben is.

    Fizikai aktivitás közben hevesebben lélegzünk, és a szervezetünknek több levegőre van szüksége. Minél több oxigént lélegzünk be, annál több szabad gyök létrejöttét idézzük elő. Szervezetünkben, hosszú távon, sok antioxidáns keletkezhet válaszreakcióként. Rövidtávon viszont, a szabad gyökök miatt gyulladás alakul ki, amely izomfáradtsághoz és fájdalomhoz vezethet.

    Az astaxanthin „kisöpri" az izmokban található szabad gyököket, megakadályozza az izomkárosodást és az izmok leépülését. Tanulmányok kimutatták, hogy az astaxanthin kapszula 4 héten át tartó napi szedése esetén, nehéz fizikai gyakorlatok végzése után, alacsonyabb a tejsav szint, továbbá, hogy 6 havi rendszeres szedés mellett az állóképesség is jelentősen javult. Összegzésként tehát elmondható, hogy az astaxanthin nemcsak csökkenti az izomkárosodás mértékét, de a nehéz fizikai aktivitást követően gyorsítja is az izmok regenerációját.

  • Javasoljuk, hogy a kapszulát (illetve a Wellness Csomagot) a reggeli étkezés során fogyasszák el. Nem számít, hogy reggeli előtt, alatt vagy után, de mindenképpen a reggel a legalkalmasabb időpont ahhoz, hogy rutinná válhasson a kapszula napi bevétele. Jótékony hatásai csak hetekkel később fognak jelentkezni, hatása sokkal összetettebb mint egy gyógyszeré. Az Astaxanthin egy zsírban oldódó festékanyag, így a tökéletes felszívódásához zsírra van szükség. A kapszula zsírtartalma biztosítja az astaxanthin tökéletes felszívódását.

  • Mivel az astaxanthin természetes alapanyagokat tartalmaz, így egész életen át szedhető. Ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy belekerült az Oriflame Wellness csomagjába. Amennyiben hosszú szedés után hirtelen abbahagyjuk a kapszula bevételét, egy darabig nem fogjuk érezni a hiányát, mivel a hatóanyag zsírban oldódik és a szervezet egy ideig képes tárolni.

    Egy kapszulában ugyanannyi astaxanthin található, mint egy adag lazacban.

  • Az Eper/vanília ízesítésű italpor egy étrend-kiegészítő, amelyet vízzel (esetleg hideg tejjel, teával, gyümölcslével) hígítva kell fogyasztani. Háromféle fehérjét is tartalmaz, ezáltal optimális fehérje forrás. Alacsony a GI értéke, magas a rostanyag tartalma, hozzájárul az egészséges súlyvesztéshez és növeli az energiaszintet.

    Fél órával étkezés előtt fogyasztva, telítettség érzetet ad, ezáltal megakadályozza a túlzott táplálékbevitelt, így segíti a testsúly egyensúlyban tartását. Amennyiben szeretné súlyát megőrizni, de ugyanakkor egészséges és energikus is szeretne lenni, az italporokat a főétkezések között egészséges „nassolnivalóként" is fogyaszthatja.

    Segíti a vércukorszint egyensúlyban tartását és egész napra megfelelő energiát biztosít.

  • Eredetileg a szervátültetésen átesett betegek állapotának javítására használták. Tartalmazza a szervezet számára szükséges tápanyagokat. Optimális fehérje forrás, tökéletesen szabályozza az Omega3 és más zsírsavak egyensúlyát, alacsony GI értékű, és rostanyagban gazdag. Egyedülálló, kizárólag természetes összetevői és alacsony kalória értéke miatt egyedülálló, hiszen étel és egyben étrend-kiegészítő is. A telítettség érzését adja és emellett, energiával és vitaminokkal lát el a szervezetet. Ennek köszönhetően még fogyókúra idején sem érzi, hogy bármitől is megvonná magát, kivéve a kalóriáktól.

    Egy adag körülbelül 65 kalória és az íze kellemes.

    Mivel természetes összetevőkből áll, ezért az italport addig fogyasztja, ameddig csak akarja. Az italporokat megalkotó tudósok maguk is napi rendszerességgel fogyasztják, bár az Ő céljuk nem a súlyvesztés. Ez egy tökéletes megoldás, ha éhesnek vagy fáradtnak érzi magát, ha nehéz koncentrálnia, vagy ha munka után még szüksége van energiára a család vagy éppen a sportolás számára. Mivel az italport könnyen emészthető, egészséges és kalóriaszegény, így esti „nassolás" helyett is remekül alkalmazható.

  • 2000 óta számos klinikai tanulmány készült Svédországban, a Lundi Egyetemi Kórház szív- és mellkas-sebészeti osztályának irányításával. Vizsgálták a készítmény glikémiás indexét, továbbá a szervezet inzulinszintjére gyakorolt hatását, de ezek mellett számos egyéb, pozitív hatást is megfigyeltek, amelyeket hivatalosan is dokumentáltak: csökkent a vércukorszint, a vérnyomás, és a testsúly.

    Az Eslöv iskolai tanulmányban rögzítették továbbá, hogy a diákoknál javult a koncentrációs képesség. 2007 óta folyamatosan figyelik az Eper/vanília ízesítésű italpor testsúlyszabályozó hatását. Az eredmények azt igazolják, hogy a készítmény hozzájárul a testsúly jelentős csökkenéséhez, a közérzet javulásához és az energiaszint növekedéséhez. 12 hónap elteltével az átlagos testsúlycsökkenés 9 kg volt.

  • Tej

    Eper/vanília ízesítésű italpor minimális mennyiségű laktózt tartalmaz (elkészített adagonként körülbelül 1%), és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a tejjel szemben intoleráns emberek is gond nélkül fogyaszthatják.  Azonban tejfehérje érzékenység esetén nem szabad fogyasztani az italport. Konzultáljon orvosával, belgyógyászával!

    Eper

    Az Eper ízesítésű italpor természetes eperízesítése nem vált ki allergiás reakciókat még az eperre érzékeny személyek esetében sem. Mindazonáltal az emberi szervezet reakciói igen különbözők, így mindenki saját belátása szerint döntheti el, hogy kipróbálja-e az eper ízesítésű italport. Tanácsos kisebb mennyiséggel kezdeni, és megfigyelni, hogy miként reagál a szervezet. Konzultáljon orvosával, belgyógyászával!

    Tojás

    Az Eper/vanília ízesítésű italpor tartalmaz tojást, ezért a tojásallergiában szenvedők nem fogyaszthatják. Tapasztalataink szerint vannak tojásra érzékeny emberek, akik szervezete jól tolerálta az italport, de ez nagymértékben egyénfüggő. Konzultáljon orvosával, belgyógyászával!

AZ ITALPOR TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐKBŐL ÁLL?

Igen, kizárólag természetes összetevőket és ízesítőket használunk - beleértve a vanília és eper ízét is. Az édesítő (sucralose) ugyan mesterséges, de alacsony kalóriatartalmú és megítélésünk szerint ez a legártalmatlanabb édesítőszer.

Nem, az italpor nincs hatással a vérnyomásra.

FOGYASZTHATJÁK-E A CUKORBETEGEK AZ EPER/VANÍLIA ÍZESÍTÉSŰ ITALPORT? MENNYI CUKROT TARTALMAZ?

Az italporokat cukorbetegek is fogyaszthatják. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, GI értéke 28, ami nagyon alacsony. Szénhidrát tartalma 6 gramm adagonként, ebből 3,5 gramm egyszerű cukor.

Az italpor dobozán feltüntettük a termék szénhidráttartalmát és GI értékét. Ha Ön cukorbeteg, ezeknek ismeretében tudja alakítani a napi inzulin bevételét.

AZ EPER/VANÍLIA ÍZESÍTÉSŰ ITALPOR TARTALMAZ CUKROT?

Az italpor cukor és szénhidrát tartalma természetes összetevőkből származik, nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Az íz hatás megőrzése, illetve az alacsony GI érték érdekében nagyon kis mennyiségben sucralose-t tartalmaz.

TARTALMAZ AZ ITALPOR BÁRMIFÉLE ÉDESÍTŐSZERT?

Az italpor sucralose-t tartalmaz, ami az EU által elfogadott édesítőszer. Azért került a készítménybe, hogy a lehető legkevesebb kalória és szénhidrát hozzáadásával érjük el a kellemes íz hatást. A sucralose természetes cukorszármazék, és hozzávetőlegesen 600-szor édesebb a cukornál. Ez az oka annak, hogy összetevők között láthatjuk. Egy adag italpor, nagyon kis mennyiségű, kb.0,125 gr sucralose-t tartalmaz.

A sucralose, az élelmiszer-adalékok elfogadható napi bevitelét megállapító, Európai Élelmiszer-tudományi Bizottság, (SCF) által többszörösen is bevizsgált termék. (1987, 1988, 1989, 2000). A testsúly alapján megállapított elfogadható napi mennyisége: 0-15 mg/kg. Ez a mennyiségű sucralose egy 70 kg súlyú felnőtt esetében, napi 8 adag italpor elfogyasztásának felel meg.

MI AZ A GLIKÉMIÁS INDEX (GI) ÉS MENNYI AZ ITALPOR GI-JE?

A glikémiás index (GI) a szénhidrátforrások vércukor szintre gyakorolt hatását mutatja. A magas GI-ű ételek (például a cukros üdítőitalok) gyorsan felszívódnak a szervezetünkben, és gyorsan megemelik a vércukorszintet. Ezzel szemben az alacsony GI-ű táplálék (például a zöldségek és a teljes kiőrlésű kenyér) sokkal lassabban szívódik fel, és hosszú időre elegendő energiát biztosít a szervezetnek. Alacsony GI értékű táplálékoknak számítanak azok, amelyek GI értéke 55 alatt van. A fruktóz tartalmú ételek, (mint például a gyümölcsök) alacsony GI értékűek. A fruktóz ugyanis egy más fajta monosaharide, mint a glükóz és nem idéz elő inzulin válaszreakciót.

Eredetileg, a GI-rendszer kialakításának célja, a legmegfelelőbb táplálkozás kiválasztása volt a cukorbetegek számára. Az alacsony GI értékű táplálék stabilabb vércukor- és inzulin szintet eredményez. Ez a tulajdonság nemcsak a cukorbetegek, hanem minden ember egészsége szempontjából nagyon fontos. Az italpor GI értéke: 28. A klinikia teszteket a Sydney Egyetemen végezték.

Az Eper/vanília ízesítésű italpor segíti az egészséges testsúlyvesztést, és a szervezetet megfelelő tápanyagmennyiséggel látja el. Alacsony GI értéke következtében, csökkenti az éhségérzetet és az édesség utáni vágyat, energiával tölt fel, valamint javítja a koncentrálóképességet.

MIT TARTALMAZ AZ EPER/VANÍLIA ÍZESÍTÉSŰ ITALPOR?

Az Eper/vanília ízesítésű italpor gondosan válogatott összetevőket tartalmaz: borsót, Omega-3-ban gazdag tojást (speciális tápanyaggal táplált csirkéktől), tojásfehérjét, tejsavó-fehérjét (tehéntejből), almát, csipkebogyót és rostokat (cukorrépából). Ezen teljes értékű, természetes összetevők együttesen biztosítják a fehérjék, a zsírok és a lassan lebomló szénhidrátok megfelelő egyensúlyát. Az Eper/vanília ízesítésű italpor fedezi a szervezet teljes fehérjeszükségletét, beleértve mind a nyolc nélkülözhetetlen aminosavat és az egészséges zsírsavakat. A formula nem tartalmaz transzzsírokat, sem más egészségtelen zsírsavat.

Az Eper/vanília ízesítésű italpor szénhidrát-összetevői jórészt almából és csipkebogyóból származnak. Feladatuk, hogy egyensúlyban tartsák a vércukorszintet. A csipkebogyó és az alma gazdag vitaminokban, különösen C-vitaminban, amely egy nagyon fontos antioxidáns. Egyaránt tartalmaznak oldható és oldhatatlan rostokat, amelyeknek kiemelt szerepük van a szív- és érrendszer, valamint a gyomor egészséges működésében.

AZ EPER/VANÍLIA ÍZESÍTÉSŰ ITALPOR SEGÍT A FOGYÁSBAN?

Tanulmányok kimutatták, hogy az italpor fogyasztása összekötve megfelelő étrenddel és testmozgással segíti a testsúly csökkenést. Az italpor több módon is segíti a fogyást. Az italport rendszeresen fogyasztók inzulin szintje csökkenést mutat. A túlsúlyos emberek esetében gyakran magas inzulinszint. Az italpor fogyasztása és a rendszeres étkezés hatására normalizálódik az inzulinszint, ami elősegítheti a fogyást.

Az italport rendszeresen használók telitettség-érzésről illetve az elfogyasztott étel mennyiíségének csökkenéséről számolnak be.

Testsúlyszabályozás esetén háromféle alkalmazást javasolunk:

1) fél órával a főétkezés előtt fogyasszuk a shake-et (csökken az éhségérzet, kevesebb ételadag is elegendő)

2) nassolnivalóként is fogyasztható, illetve minden alkalommal, amikor édességre vágyik.

3.) 2 adag shaket egy kis gyümölccsel kombinálva, akár egy főétkezés is kiváltható.

AZ EPER/VANÍLIA ÍZESÍTÉSŰ ITALPOR BEFOLYÁSOLJA AZ ÉTVÁGYAT?

Általánosságban megfigyelhető, valamint az italport rendszeresen fogyasztó vásárlóink tapasztalatai alapján elmondható, hogy az étkezés előtt fél órával elfogyasztott shake csökkenti az étvágyat. A vércukorszint stabilizálódik, így megszűnnek az éhségrohamok.

KIVÁLTHATÓK A FŐÉTKEZÉSEK AZ EPER/VANÍLIA ÍZESÍTÉSŰ ITALPORRAL?

Igen, a magasság, a testsúly és a teljesítőképesség függvényében, 1-3 adag shake fogyasztásával helyettesíthetők a főétkezések. Mivel az italpor szénhidráttartalma alacsony, fogyasztását ajánlott kiegészíteni zöldségekkel, gyümölcsökkel, továbbá javasolt nagyobb mennyiségű víz fogyasztása is.

HA FOGYASZTOM A SHAKE-ET, SZÜKSÉGES MÉG EGYÉB VITAMIN VAGY ÁSVÁNYI ANYAG BEVITELE?

Az Eper/vanília ízesítésű italpor nem vitamin vagy ásványianyag-kiegészítő, hanem egy egészséges tápanyag-keverék.

Ha az Ön napi tápanyag-bevitele kiegyensúlyozott, és tartalmaz kb. 0,5 - 1kg friss, nyers zöldséget illetve gyümölcsöt, akkor nincs szüksége semmilyen vitaminra vagy ásványi anyagra. Az emberek többsége nem táplálkozik elég változatosan és egészségesen, ezért számukra ajánlott multivitamin szedése. Az egyesült államokbeli Harvard Egyetemen oktató Willett professzor arra mutat rá, hogy sokan nagyon kis mennyiségben fogyasztanak D-, B6- és B12-vitaminokat, illetve folsavat. Ezért a professzor azt tanácsolja, hogy „a biztonság kedvéért mindennap vegyünk be egy multivitamin-/ásványianyag-kapszulát".

Az Eper/vanília ízesítésű italpor 41% fehérjét és 32% szénhidrátot tartalmaz. Akár edzés előtt, akár edzés után egyaránt fogyasztható. Edzés alatt biztosítja a szervezet számára szükséges energiát, edzés után pedig segíti az izmok regenerálódását. Mivel az italpor GI értéke nagyon alacsony, jó hatással van az inzulin-szintre. Amennyiben több fehérjét illetve szénhidrátot szeretne biztosítani szervezete számára javasoljuk, hogy 2 kanál italport fogyasszon el. Amennyiben víz helyett tejet vagy szójatejet használ, még tovább növelheti a termék fehérje, szénhidrát illetve kalória tartalmát.

Igen. Az Eper/vanília ízesítésű italpor tulajdonképpen egy optimális tápanyag, amely három különböző, természetes és hatékony proteint tartalmaz. Edzés előtt és után is igyon egy pohár shake-et, ezzel „üzemanyag-pótlást" biztosít a szervezetének, így elegendő energiája lesz az edzés alatt. Támogatja az izmok épülését és segíti a sportolás utáni izomregenerációt. Emellett természetesen nagyon fontos, hogy napközben is egészséges ételeket fogyasszon.  

Az Eper/vanília ízesítésű italpor étrend-kiegészítőként egész életen át fogyasztható.

HÁNY ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ A SHAKE?

Az Eper/vanília ízesítésű italpor 3 éves kortól fogyasztható az alábbiak szerint javasolt:

3-7 éves korban: 1/3 adag Eper/vanília ízesítésű italpor 1,5 dl ivóvízzel elkeverve
7-11 éves korban: 1/2 adag Eper/vanília ízesítésű italpor 1,5 dl ivóvízzel elkeverve
12 éves korban és afölött: 1 adag Eper/vanília ízesítésű italpor 1,5 dl ivóvízzel elkeverve.

A VÍZEN KÍVÜL MÁS FOLYADÉKKAL IS KEVERHETEM A PORT?

Igen, energiaszükséglete és ízlése szerint mindenféle hideg folyadékkal (például tejjel, gyümölcslével, joghurttal) is keverheti a port, de számoljon azzal, hogy ígyl megnő az ital energiatartalma. Az Oriflame munkatársai egy receptkönyvet is készítettek, amely remek tippeket tartalmaz finomabbnál- finomabb shake-ek elkészítéséhez.

  • Minél rövidebb ideig áll a shake a pohárban, annál jobb az íze. Körülbelül 10 perc elteltével a por leül a pohár aljára, így a fogyasztás előtt fel kell keverni. A keveréket előre is el lehet készíteni: 30 perccel a fogyasztás előtt keverje össze a port és a folyadékot a shaker-ben, majd közvetlenül a pohárba töltés előtt újra rázza össze a keveréket. Akkor a legfinomabb, ha hidegen fogyasztja.

  • ELKÉSZÍTHETEM ELŐRE IS A SHAKE-ET ÚGY, HOGY MAGAMMAL VISZEM, ÉS A NAP FOLYAMÁN CSAK KÉSŐBB ISZOM MEG?

    Igen, de egy napnál tovább ne tárolja. Tartsa hűvös helyen és közvetlenül a fogyasztás előtt jól rázza össze! Amennyiben megoldható, külön vigye magával a port és a folyadékot, és közvetlenül a fogyasztás előtt keverje össze akár a shakerben, akár egy üvegben. 

  • Az Omega 3-zsírsavak esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk nem képes maga előállítani, ezért az étkezések során kell bejuttatnunk a szervezetbe. Az esszenciális zsírsavak szervezetünk minden rendszerére jó hatással vannak:

    • a szív- és érrendszerre (alacsonyabb vérnyomás, alacsonyabb koleszterinszint, a szívroham és az agyvérzés kisebb kockázata),
    • az idegrendszerre (jobb memória és mentális képességek),
    • a szemekre (jobb látás),
    • az immunrendszerre (az allergiás reakciók, köszvény illetve Chron's betegség kockázatának csökkenése)
    • az ízületekre (gyulladás és fájdalomcsökkentő)
    • a bőrre.

    Az Omega 3-zsírsavak bőrünk sejthártyáinak felépítésében vesznek részt, segíti a nedvesség megőrzését a bőrben és erősíti is azt. Bőrfeszesítő hatását tanulmányok bizonyítják. Fokozzák a kollagén- és az elasztin-rostok termelődését, ezáltal a bőr fiatalabb és frissebb lesz.

A HALOLAJOK TARTALMAZHATNAK MÉRGEZŐ SZENNYEZŐDÉSEKET. MI MONDHATÓ EL A WELLNESS BY ORIFLAME OMEGA 3-ZSÍRSAVTARTALMÚ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNYÉNEK HALOLAJÁVAL KAPCSOLATBAN?

A tengeri halakban nehézfémek rakódhatnak le. Az Oriflame az Atlanti-óceán tiszta vizeiből halászott tengeri halakból nyeri halolaj kapszuláinak alapanyagát. Ezenfelül, a gyártás során is tisztítjuk halolajunkat. Olyan, oxidációtól tökéletesen védett, molekuláris desztilláción megy keresztül, ami megfelel a gyógyszerészeti előírásoknak. Gyakran biztonságosabb ilyen tisztított hajolajat fogyasztani, mint a bizonytalan forrásból származó nyers halé.

A HALAKRA ALLERGIÁSOK IS HASZNÁLHATJÁK A WELLNESS BY ORIFLAME OMEGA 3-ZSÍRSAVTARTALMÚ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNYT?

A halallergiát a szervezetünk halfehérjére adott válaszreakciója okozza. A mi olajunk csak elenyésző mennyiségben tartalmaz fehérjét, de sajnos még ez is kiválthat allergiás reakciót. Ezért nem tanácsos a készítmény fogyasztása azoknak, akik halfehérje-allergiában szenvednek.

ADHATÓ GYERMEKEKNEK A WELLNESS BY ORIFLAME OMEGA 3-ZSÍRSAVTARTALMÚ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY?

A Wellness by Oriflame táplálék-kiegészítőket a felnőtt szervezet szükségleteinek megfelelően fejlesztették ki. A vitaminok és ásványi anyagok mennyiségének meghatározásánál a felnőtt szervezetet vették figyelembe. Ezért gyermekek számára nem ajánlott a készítmény szedése (12 éves kor alatt vagy a táplálék-kiegészítőkre vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően). Mindazonáltal a gyermekek fejlődő szervezete számára sok szempontból igen fontos a halakból kivont Omega 3, fokozza az agyi aktivitást, javítja a szellemi állapotot, növeli a koncentrálóképességet, segíti a rövid távú memóriát, és jó hatással van az olvasási képességre. Amellett, hogy serkenti az agyműködést, az Omega 3-olajoknak kifejezett gyulladás gátló hatása is van, védi a gyermekek csontjait, ízületeit és izomtónusát. A fentiek okán indokolt volna, hogy a gyermekek is szedjenek Omega 3-kapszulát, összhangban a táplálékbevitelükkel. Ez azt jelenti, hogy ha a gyermek kalória-bevitele magas, úgy a felnőttekkel azonos mennyiségű Omega 3-at kaphatnak. Természetesen a szülőknek feltétlenül tanácsos orvossal konzultálni, mielőtt bármilyen táplálék-kiegészítőt adnának gyermekeiknek.

MIÉRT HALOLAJAT ÉS NEM NÖVÉNYI OLAJAT TARTALMAZ AZ OMEGA 3-ZSÍRSAVTARTALMÚ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY?

Mindkét olajféle tartalmaz Omega 3-zsírsavakat. De az Omega 3-zsírsavak csoportja más a halolajban és más a növényi olajokban. A halolajban EPA- és DHA-zsírsavak, a növényi olajokban pedig ALA-zsírsavak találhatók. Szervezetünk számára az EPA és a DHA a fontosabb. Az EPA és a DHA az agyban, az idegekben és a szemben (retinában) is megtalálható. Nélkülözhetetlen tápanyagok, amelyek támogatják a szív, a vérerek, az agy, az idegek, a szem, a bőr és az ízületek megfelelő működését. A növényi olajakban ALA (alfa-linolénsav) található. Néhányunk szervezete képes átalakítani az ALA-t EPA-vá, de nem minden emberi szervezet képes erre. Még ha meg is van a szervezet ezen képessége, az élethez feltétlenül szükség van DHA-ra is. Mivel nem tudjuk, mely szervezet képes az ALA-t átalakítani, mindenképpen ajánlott az Omega 3-zsírsavtartalmú étrend-kiegészítő készítmény fogyasztása annak érdekében, hogy biztosan elegendő DHA-val és EPA-val lássuk el a szervezetünket. Esszenciális zsírsav-tartalma miatt választottuk tehát összetevőként a hajolajat, a növényi olajjal szemben.

 

Forrás: Orifame

Admin:Titkaim honlapja

Készíts ingyenes honlapotWebnode